Kako Započeti Online Posao

Kako Započeti Online Posao

Svake godine više ljudi kupuje putem Interneta nego ikad ranije.

Kupci su zavoleli pogodnost kupovine online, a nove Internet prodavnice se neprestano otvaraju kako bi udovoljile potražnji. Ako ste ikada razmišljali o pokretanju sopstvene Internet prodavnice, sada je pravo vreme da započnete. Ne lupajte glavu o tome kako započeti online posao – nije tako teško kao što možda mislite.

Kako Započeti Online Posao

Biznis ideja

Svako postignuće započinje sa idejom. Ako ste zainteresovani za pokretanje preduzeća, verovatno već imate ideju od koje biste radili, ali možda vam to ipak ostaje pomalo nejasno. Potvrdite svoju ideju istraživanjem tržišta i nastojeći da proširite znanje koje ćete trebati primeniti prilikom vođenja i rasta svog poslovanja – na primer proučavanjem industrije i razmišljanjem o ličnim iskustvima sebe i drugih kada se bavite preduzećima u industriji u pitanju. Ovo će vam pomoći da otkrijete kako ćete razlikovati svoje poslovanje od drugih.

Što vam je manje reči potrebno za objašnjenje posla, to je vaša ideja postala učvršćenija. Morate da budete u stanju da napravite teren lifta: sažeti opis zasnovan na konceptu da brzo opisujete svoje poslovanje nepoznatom čoveku u vremenu potrebnom za vožnju liftom. To obično znači objasniti svoje poslovanje u oko 50 reči ili manje.

Ne bojte se da izmenite svoju ideju dok ste u fazi planiranja. Kreativnost i fleksibilnost poslužiće vam bolje od čvrstog pridržavanja prvih koncepata koji su vam prošli kroz glavu. Međutim, vaša ideja mora biti bar dovoljno čvrsta za rad kako biste efikasno započeli svoj poslovni plan.

7 tačaka poslovnog plana:

  1. Opis poslovanja
  2. Analiza tržišta i konkurencija
  3. Proizvod ili usluga
  4. Plani marketinga i prodaje
  5. Vlasništvo, upravljanje i kadrovi
  6. Finansijski plan i projekcije
  7. Investiranje
Kako Započeti Online Posao

Jako je bitno takođe birati prave biznis partnere i znati sa kime ćete sarađivati. Birajte partnere sa dugogodišnjim iskustvom i one do kojih ćete doći preporukom.

Lepši deo kreiranja biznisa

Nije sve papirologija i ludnica oko stizanja rokova, sastančenje do zore i svakodnevna borba za mesto u biznis svetu, ima i lepih stvari. Naravno, sve te stvari su delovi vašeg poslovanja i morate ih odraditi pre nego što počnete, ali za razliku od ostalih mogu biti zanimljive.

Izbor poslovnog imena


Izbor imena za vaše preduzeće nije uvek jednostavan, ali je zanimljiv. Doduše, ime koje želite može da preuzme prethodno registrovana kompanija u vašoj državi, pa to treba dobro paziti i proveriti. Takođe je uobičajena (i pametna) praksa da istovremeno imenujete svoje preduzeće i odaberete ime domena budućeg veb sajta kako biste se uverili da se podudara, ali nažalost, možda ćete uzeti i željeno ime domena.

Izrada logotipa za vaše poslovanje


Stvaranje logotipa – i održavanje troškova pokretanja na niskom nivou – može biti nezgodno za vitke startupe koji nemaju kapital koji bi potrošili na izgradnju svog tima. Srećom, stvaranje nezaboravnog logotipa ne mora da uključuje profesionalnog dizajnera i može se postići besplatnim alatima za kreiranje logotipa dostupnim online.

Po nama, ovo je možda i najzanimljiviji deo, jer brainstorming sesije mogu biti užasno zanimljive i produktivne, kako za vaš biznis, tako i za atmosferu u kompaniji.

Izrada vaše veb stranice


Veb sajt pomaže vašem preduzeću da se izdvoji od konkurenata i pruža vam mnogo veću kontrolu nego što biste imali konkurenciju na velikom tržištu sa drugim prodavcima. Pomoću sopstvene veb stranice možete da definišete sopstvene smernice prodavnice, pokažete svoje proizvode u najbolju korist i plaćate na načine koji vi i vaši kupci više volite.

Kako Započeti Online Posao

Vaš veb sajt će takođe postati centralno središte za vaše društvene medije i marketinške napore. U današnjem svetu veb sajt je zaista bitan, ali ne brinite, ako je išta danas lako uraditi – to je napraviti veb sajt. Danas postoje mnoge platforme kao što je WordPress koje vam olakšavaju ovo do maksimuma.

Prijava firme

Poslednji korak je prijava firme. Morate imati prijavljenu firmu ukoliko želite legalno poslovati i ne bojati se zakona. Naravno ovo je na vama, ali da se ne lažemo, svim pošetnicima će paušalni tip oporezivanja doći lakši za upravljanje kao i manje koštati u početku.

Naravno, ovo je samo oklop onoga što trebate da uradite kako biste započeli online biznis, aa sve ostale sitnice su na vama. Srećno!

Give a Comment